Anıtkabir'de Plan Değişikliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı'na herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını belirterek, "Anıtkabir sit alanı içindedir. Burada herhangi bir plan değişikliği söz konusu değildir" açıklamasını yaptı
Bu haber 2016-05-27 02:54:23 eklenmiş ve 719 kez görüntülenmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Mimarlar Odası tarafından bugün yayınlanan basın bülteninde "Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliğine ilişkin karar alındığı bildirilerek, 'Anıtkabir'e ne yapmaya çalışıyorsunuz? Kamuoyuna açıklayın' ifadeleri yer almıştır. Mimarlar Odası, her konuda ve her zaman olduğu gibi olayları çarpıtıp, ortalığı bulandırıp, ajitasyon yapıp insanları tahrik etmeye devam etmektedir. Alınan Meclis kararının Anıtkabir sit alanıyla ilgili hiçbir yönü yoktur” denildi.

Açıklamada, “16.11.2015 tarihli Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İnşaat Emlak ve Yatırımları Dairesi Başkanlığı'nın talebi üzerine daha önce yapılan imar planında park alanı olarak gösterilen ve tapusu MSB'de olan bölge (spor tesisleri karşısındaki Akdeniz Caddesi ile Mareşal Fevzi Çakmak kesiminde yer alan ve mevcutta askeri lojmanların bulunduğu alan), yapılan plan değişikliğiyle 'Askeri Alan' olarak işaretlenmiştir. Bölgedeki imar düzenlemesi bu kadardır. Anıtkabir sit alanı içinde herhangi bir plan değişikliği bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.  

ETİKETLER : ankara büyükşehir belediye anıtkabir açıklama milli savunma bakanlığı
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi