GEHİMDER İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜLECEĞİNDEN EMİN

GEHİMDER Genel Başkanı Harun Uysal: “Yeni Hükümet İşsizliğin Çözümünde Önemli Başarılar Elde Edecek”
Bu haber 2016-05-26 15:14:03 eklenmiş ve 1864 kez görüntülenmiştir.

Gençleri Geleceğe Hazırlama ve İşsizlikle Mücadele Derneği Genel Başkanı Harun Uysal, Binali Yıldırım’ın Başbakanlığında kurulan 65. Hükümetin işsizliği çözme konusunda önemli adımlar atacağına inandığını belirterek, “Maalesef küresel dünyanın en büyük sorunu işsizliktir. Bu sıkıntıyı en derinden yaşayan ülkelerden birisi de Türkiye’dir” dedi.

Gençleri Geleceğe Hazırlama ve İşsizlikle Mücadele Derneği (GEHİMDER) Genel Başkanı Harun Uysal yazılı bir açıklama yaparak yeni hükümete başarılar diledi. İşsizliğin çözümü noktasının AK Parti Hükümetlerinin kalıcı çözümler ürettiğini ifade eden Harun Uysal, “Aynı kararlılığı 65. Hükümetten de bekliyoruz. Bakanlar Kurulu’nun teşekkülüne baktığımızda bu iradeyi görüyoruz. Şimdi bizim beklentimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yeni iş alanları açmaktır. Küresel finansal krizin ekonomik büyüme üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler neticesinde işsizlik oranı, başta gelişmiş ülkelerde olmak üzere dünya genelinde yükselmiştir. Bu gerçeği bilerek hem hizmet sektöründe hem de sanayide istihdama yönelik çalışmalar yürütmek zorundayız” şeklinde konuştu. Uysal açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Günümüzde işsizliğin en acı olanı ise eğitimle genç işsizlerdir. Genç işsizlikte görülen artış istihdam piyasasının temel sorunlarından biri haline gelmiştir. İşgücü piyasasındaki yapısal sorunlar ve artan işsizlik oranları Avro Bölgesinin en önemli ekonomik ve sosyal sorunları arasında yer almaktadır. Bu ciddi problemi aşmaya yönelik çalışmalar yapılmazsa toplumsal yapıda önemli zedelenmeler meydana gelir.

Ayrıca göçle gelen işsizliği günümüzde sığınmacılar da eklenmiştir. Kırdan kente göç dinamikleri yavaşlamakla birlikte devam etmektedir. Bu dinamiğin temelinde, kırsal kesimin kentsel iş imkânlarına ve yaşam şartlarına erişme isteği bulunmaktadır. Göçle gelen çoğu düşük vasıflı nüfusun, şehirlerde sosyal yaşam ve işgücü piyasalarına uyum zorlukları; şehirlerde işsizlik, gelir farkları, kayıt dışılık gibi sorunlara neden olmaktadır. Kırsal kesimde, tarım sektörünün gelişmesinin yanında, gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi önemini korumaktadır.”

 

65. Hükümetin bu sorunların üstesinden geleceğine emin olduğunu ve arkasında güçlü bir parlamento desteği bulunduğunu kaydeden GEHİMDER Genel Başkanı Harun Uysal, “Bu sorunun çözümünde siyasi irade kadar, sivil toplumun da etkili olması gerekmektedir. Bu küresel sorun ancak birlik ve beraberlik içerisinde aşılabilir” diyerek açıklamasını tamamladı.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi