Pursaklar'da Kaçak Hat !

Pursaklar’da polis eşliğinde bir inşaatı basan Başkent gaz ekipleri, bir kilometrelik kaçak doğalgaz hattı buldu. Hat işlevsiz hale getiren yetkililer, “Hiç bir önlem alınmadan çekilen bu hat felakete neden olabilirdi ve ilçenin büyük bir bölümüde etkilenebilirdi” dedi.
Bu haber 2016-05-24 15:57:06 eklenmiş ve 1028 kez görüntülenmiştir.

Başkent gaz yetkilileri, Pursaklar Osmangazi Mahallesinde bir inşaatta kaçak doğalgaz hattı kullanıldığı yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Savcılık kararıyla polis ekiplerini de yanına alan Başkent gaz yetkilileri ve teknik ekipleri, önceki akşam inşaat alanı bastı. Ekipler, yaklaşık dört saatlik aramanın sonucunda yerin bir metre altından geçen ve firmanın satış ofisine kadar uzanan yaklaşık bir kilometrelik kaçak hattı buldu. Kaçak boruları tutanak altına alan ve bugüne kadar yaklaşık 30 bin metreküplük kaçak kullanım yapıldığını tespit eden Başkent gaz yetkilileri firma hakkında şikayetçi oldu. Bölgede tespit çalışmaları yapan teknisyenler, Başkent gaza ait doğal gaz hattına bağlanan kaçak boruların maliyetinin 250 bin TL’ye yakın olduğunu belirtirken, bugüne kadar kullanılan kaçak gaz miktarının, 40 dairenin bir yıllık kullanımına eşit olduğunu söyledi.

FELAKET YAŞANABİLİRDİ

Bölgede tespit çalışmaları yapan Başkent gaz yetkilileri, hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yapılan 1 kilometrelik kaçak boru hattının yaratabileceği tehlikeye dikkat çekerek, olası bir patlamadan ilçenin büyük bir bölümünün etkileneceğini söyledi. Ekipler, polis nezaretinde kaçak hattı işlevsiz hale getirdi. Başkent gazın yetkili avukatı Tunç Özdemir, firma hakkında dava açacaklarını belirtirken, kendilerine çok sayıda ihbarın geldiğini ve bunlarla mücadele konusunda emniyetten yardım beklediklerini söyledi. Özdemir, “Kaçakçılar firmamızdan değil devletten çalıyor” dedi. İnşaat firması yetkilileri ise boru hatlarından haberdar olmadıklarını belirterek, “Taşeron firma, bizden habersiz bu işi yapmış olabilir” savunmasını yaptı.

ETİKETLER : pursaklar belediye kaçak boru doğalgaz
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi