TÜBİTAK'tan Araştırmacılara Büyük Destek

TÜBİTAK Araştırmacıların Ar-Ge Çalışmalarına büyük destekler veriyor. Desteğin boyutu 2,5 milyon liraya kadar ulaşıyor.
Bu haber 2016-05-24 09:39:40 eklenmiş ve 12138 kez görüntülenmiştir.

TÜBİTAK araştırma geliştirme çalışmaları çok ciddi destekler veriyor. TÜBİTAK ARDEB Destekleri son yıllarda tüm Türkiye'yi kapsam içerisine aldı. 

Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) ait 2015 yılındaki proje başvurularını ve verilen destekleri içeren istatistiklere göre, ARDEB'den destek almayan hiçbir il kalmadı. ARDEB, 2006-2015 yılları arasında 14 bin 481 projeye toplam 4 milyar 982 milyon TL destek verdi. 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) ait 2015 yılındaki proje başvurularını ve verilen destekleri içeren istatistiklere göre, toplamda sekiz destek programı ile başta üniversiteler olmak üzere tüm araştırmacılara destek veren ARDEB'den destek almayan hiçbir il kalmadı. Önerilen ve desteklenen proje sayılarının önceki yıllara göre önemli oranda artış gösterdiği görülürken, daha önce destek almayan ilin 2015 yılında destek aldığı, destek almış olan illerimizin ise desteklerini artırdığı gözlemlendi. Son 10 yıl içerisinde en fazla proje öneren, projesi en fazla desteklenen üç il Ankara, İstanbul ve Kocaeli oldu. Ankara’nın önerdiği 12 bin 935 projenin 3 bin 538’i desteklendi. Projelere toplam 2 milyar 10 milyon 213 bin 764 TL aktarıldı. 12 bin 484 proje öneren İstanbul’un 3 bin 77 projesi desteklendi ve projelere 765 milyon 487 bin 384 TL aktarıldı. Kocaeli ise 2 bin 735 proje önerdi. 609 projesi desteklenen Kocaeli’ne 688 milyon 64 bin 74 TL aktarıldı.

TÜBİTAK ARDEB destekleri hangi programlardan meydana geliyor ve kapsamı ne kadar? Konuyla ilgili detaylı bilgiler aşağıda verildi.

1000 - Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı

Bu programın amacı, üniversitelerin Ar-Ge potansiyellerinin artırılmasına yönelik belirlenecek çağrı başlıkları kapsamındaki projelerin desteklenmesidir.



1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemektir.



1002 - Hızlı Destek Programı

Hızlı Destek Programının amacı, üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde/istasyonlarında yürütülecek acil, kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlamaktır.


1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

Bu destek programının amacı, Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi çerçevesinde belirlenecek öncelikli alanlarda sonuç odaklı, izlenebilir hedefleri olan, ilgili bilim/teknoloji alanlarının dinamiklerini gözeten ve yurt içinde yapılan Ar-Ge projelerini desteklemek ve bu projeler arasında eşgüdüm sağlamaktır.



1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

Programın amacı; ülkemizde ihtiyaç duyulan, teknolojik dışa bağımlılığımızı azaltacak ve/veya ülkemizin rekabet gücünü artıracak ulusal/uluslararası yeni bir ürün/süreç/yöntem/model geliştirme amacına yönelik uygulamalı araştırma ve/veya deneysel geliştirme projelerinin desteklenmesidir.


1007 - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı

Kamu kurumlarının Ar-Ge ile giderilebilecek ihtiyaçlarının karşılanması ya da sorunlarının çözümü amacıyla 10 Mart 2005 tarihinde yapılan “Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK)” toplantısında alınan karar doğrultusunda Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) başlatılmıştır.


1513 - Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı

Teknoloji Transfer Ofisleri(TTO); Üniversitelerde üretilen bilgi ve teknolojinin, uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine ve bu süreç sonucunda ekonomik/sosyal/kültürel değer kazanmasına, üniversite ve özel sektör kuruluşları arasında işbirliği oluşturulmasına, sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine, bu işbirlikleri sonucunda üniversite ve sanayi arasında bilgi ve teknoloji aktarımına ve somut çıktıların geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.


3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

Programın amacı, Ar-Ge projesi hazırlama ve yürütme kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için, ARDEB tarafından desteklenen projelerde yürütücü olarak görev almamış olan, üniversite, kamu kurum/kuruluşu veya özel kuruluşlardaki araştırmacıların sunacakları Ar-Ge projelerini desteklemektir.


3501 - Kariyer Geliştirme Programı

Kariyer Geliştirme Programı’nın (3501) amacı; kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmektir. 21. yüzyılın akademik önderliğini yüklenecek genç araştırmacıların çalışmaları desteklenerek, hem genç bilim insanlarının kariyerlerini araştırmacı ve eğitimci olarak en iyi şekilde sürdürmeleri, hem de bilimsel düzeyimizin geliştirilmesi ve bilimin ülke kalkınmasındaki rolünün artırılması amacına yönelik bir programdır.


Proje Performans Ödülü


Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Programı

ETİKETLER : TÜBİTAK Destekleri
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi