Ankara'da BELTEK Kursları İmkanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ve Gazi Üniversitesi ortaklığı ile gerçekleşen BELTEK Kursları 17 yaş üzeri bireyleri kabul edilmektedir.
Bu haber 2016-05-23 20:33:07 eklenmiş ve 2521 kez görüntülenmiştir.

Beltek 2016-2017 Kayıt Tarihleri
Her yıl Ağustos / Eylül ayı içerisinde başlayan genel kayıtlar eğitimlerin 2 ve 3 aylık periyotlar şeklinde olması nedeniyle sürekli yenilenmektedir. 2015-2016 Kayıtları için son başvuru tarihi 3 Mayıs 2016 olup, bu tarihten sonra yeni kayıt alınmayacaktır. Beltek 2016-2017 Kayıtları 31 Ağustos 2016 tarihinde başlayacaktır. Yani yaz tatili sonrası başvurulara hazırlanmalısınız.

Başvuru Nasıl Yapılır?
İki aşamalı bir kayıt sistemi olan kurslara başvuru için ilk olarak Gazi Üniversitesi İnternet sitesinden ön kayıt yapılması gerekir. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak ön kayıt sayfasına ulaşabilirsiniz.http://www.beltek.gazi.edu.tr/bilgi_sistemleri/beltek_onkayit.php Sadece kayıt tarihlerinde aktif olan bu sayfada yapacağınız başvuru sadece ön kayıt niteliği taşımaktadır. Ön kayıt işlemine ek olarak aşağıda vereceğimiz adrese giderek kesin kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekir. 3 Gün içerisinde kesin kayıt için gelmemeniz halinde başvurunuz sistem tarafından iptal edilmiş olacaktır. Bu hususu kesinlikle dikkate almalısınız.

Kesin Kayıt Bürosunun Adresi 
Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi B Blok Giriş Kat Ankara
0312 202 34 78

Beltek Kursları Nedir?
Ankara’da yaşayanların meslek sahibi ve istihdamına yönelik olarak geliştirilen proje ile eğitimleri Gazi Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından sağlanmakta olup, eğitim yeri ise Gazi Üniversitesi yerleşkesi olarak görülmektedir. 2 ve 3 aylık eğitimler şeklinde gerçekleşen kurslara sadece 17 yaş ve üzeri bireyler katılabilmektedir. Kursların hemen hemen tümünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika olup, bunun için eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı not almanız gerekir. 81 ve üzeri not alman halinde ise ücretsiz yabancı dil eğitimi kazanırsın. Yeterli başarıya ulaşamama durumunda ise Gazi Üniversitesi tarafından katılım belgesi verilmektedir.

Kimler Katılabilir?
Öncelikle sanat ve meslek kursları olması nedeniyle alt yaş sınırı uygulanmaktadır. Diğer kurumlara göre alt yaş sınırı biraz yüksek olup, Beltek kurslarından yararlanabilmek için en az 17 yaşında olmak gerekmektedir. Bazı branşlarda mezuniyet şartı aranmakta olup, en az lise mezunu olmak gerekebilir.

Kurslar Ücretli mi?
Genel anlamda ücretsiz olduğunu söyleyebiliriz. Fakat kayıt esnasında bir defaya mahsus 20 TL gibi sembolik bir ücret alınmaktadır. Kesin kayıt için Gazi Üniversitesine geldiğinizde isterseniz kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir ücret talep edilmez. Tabii ki devamsızlık sınırını aşıp ceza almazsanız.

Hangi Eğitimler Veriliyor?
Türkiye’de benzer eğitim imkanı sağlayan İsmek, Komek, Busmek,  Kaymek gibi kurumlara bakıp, birazda kıyasladığınızda çok ayrıştığını görürsünüz. Beltek 11 farklı alanda yaklaşık 100 branşta kurs desteği veriyor. Alanlara göz atacak olursak, Bilişim ve Bilgisayar Teknolojileri, Elektrik, Elektronik Teknolojileri, Metal, İnşaat, Ağaç ve Matbaa Teknolojileri ile İmalat, Otomotiv, Tesisat, İklimlendirme ve Tasarım eğitimlerinin yer aldığı Makine Teknolojileri ile kendini geliştirmek isteyenler için Kişisel Gelişim alanı ve Sağlık Kursları ile anne ve anne adayları için Anne Üniversitesi uygulaması yer almaktadır.

Bilgisayar Teknolojileri
Ülkemizde özellikle 1990 yılı sonrası kullanılmaya başlanan Bilgisayar şuan en önemli meslekleri ve uzmanlık alanlarına geçiş için bir basamak oluşturmaktadır. Bilgisayar bilmenin zorunlu hale geldiği bu dönemde Beltek Bilgisayar Teknolojisi alanında bilgisayar kullanmayı öğrenmekle kalmayacak bilgisayar tamircisi olacaksınız. Aynı şekilde evlerimizin olmazsa olmazı TV’lerin bakım onarım eğitimleri de bu alanda yer almaktadır. Kendini İnternet alanında geliştirmek isteyenler için ayrıca HTML işaret dili ve CSS style dili ile statik web sitelerin yapımını öğrenecek geleceğin mesleklerinden birine adım atmış olacaksınız.

Bilişim Teknolojileri
Bilgisayar bilgisi ile adım atabileceğiniz onlarca bilişim mesleği olup, onlardan en önemlisi yine İnternet alanında olup, Web Programlama PHP, ASP.NET programlama dili ile dinamik siteler yapmayı öğreneceksiniz. Aynı şekilde Web ve Grafik alanında kullanılan Photoshop, Flash gibi eğitimleri Beltek Bilişim Teknolojileri alanında eğitimler alacaksınız. Aynı şekilde C#.NET, Visual Basic.NET, C++ BUILDER ve Delphi ile görsel programlama yapmayı öğreneceksiniz. Kesinlikle gençlerin kaçırmaması gereken eğitimler olduğu söylenebilir.

Kişisel Gelişim
İnsanlar sadece okullarda aldıkları eğitim ile sınırlı kalmayıp, özellikle boş vakitlerinde kişisel gelişim eğitimlerinden yararlanmasını öneriyoruz. Ankara’da yaşayanların yararlanabileceği Beltek Kişisel Gelişim Eğitimleri onlarca branşta 2 ve 3 aylık eğitimler içermektedir. Bu alanda önerebileceğimiz kurslardan biri olan güzel ve etkili konuşma (Diksiyon) ile Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Satış Danışmanlığı, Muhasebe, Organizayon, Dış Ticaret Uygulamaları ve TV Muhabirliği, Spikerlik gibi eğitimleri bulacaksınız.

Meb Onaylı Sertifika Veriliyor mu?
Evet değerli arkadaşlar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim veren Beltek Kursları başarılı olan kursiyerlere MEB onaylı sertifika vermektedir. Bunun için belirli devamsızlık süresini aşmadan, eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmak esas alınmaktadır.

%10 ve Üzeri Devamsızlık Yapana 50 TL Para Cezası
Sanat ve meslek kurslarında en çok yaşanan sorunlardan biri devamsızlık olup, kursiyerler genelde yetişkin olduğu için çok fazla neden gelmiyorsun denemiyor. Fakat Beltek kurslarında bu durum biraz farklı olup, kayıt olurken imzaladığınız belgede eğitimlerin %10 ve daha fazlasına devamsızlık nedeniyle katılmamanız halinde 50 TL para cezası ödemeyi kabul etmiş oluyorsunuz.

Ücretsiz İngilizce Eğitimi Fırsatı
Gerek Belmek, gerekse Beltek kursları yabancı dil eğitimleri bulunmamaktadır. Bunun için sizlere bir fırsat sunan Beltek katıldığı eğitim sonunda yapılacak sınavd 81-100 arası bir not alanlara ücretsiz ingilizce eğitimi vermektedir. Bu fırsatı yakalayanlar Gazi Üniversitesinde ücretsiz ingilizce eğitimi alıyor.

Ücretsiz Servis İmkanı
Eğitimleri genelde haftaiçi akşam ve haftasonu grupları şeklinde gerçekkeleşen Beltek haftaiçi akşam grupları için ücretsiz servis imkanı bulunmaktadır. Daha doğrusu imkan Gazi Üniversitesi öğrencilerine yönelik fakat Beltek kursiyerleri Ulus ve Kızılay yönüne doğru gidecekse bu ücretsiz servis imkanından yararlanabilir.

Beltek 2016-2017 Döneminde Para Kazandıracak
Ankara’da ücretsiz sanat ve meslek eğitimi veren kurslarda bugünlerde inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz gün belediye tarafından yapılan açılmada Belmek ve Beltek kurslarına katılan kursiyere günlük 20 TL ödeme yapılacaktır. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu İşkur arasında yapılan anlaşma ile ilk olarak Belmek kursiyerleri bu fırsattan yararlanmaya başlamış olup, Beltek kurslarında ise 2016-2017 döneminde başlayacaktır.

ETİKETLER : Ankara Ücretsiz kurslar beltek belmek büyükşehir belediyesi
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi