Minik Elif’in Umuda Yolculuğu Başladı

Gaziantep’te lösemi hastası Elif’e ilik nakli için gereken paranın bulunmasının ardından, küçük kız ve ailesi bir yıl sürecek olan tedavi için Antalya’ya yola çıktı.
Bu haber 2016-05-22 14:08:47 eklenmiş ve 833 kez görüntülenmiştir.

Tüm Türkiye’nin tedavisi için gerekli paranın bulunması noktasında seferber olduğu 9 yaşındaki lösemi hastası Elif Vural’ın dilekleri kabul oldu. Duyarsız kalmayan iş adamları ve vatandaşların desteği ile küçük Elif bugün ameliyat olmak için Antalya’ya doğru yola çıktı.

Şehitkamil ilçesi, Yenimahalle, 57 nolu sokakta ikamet eden Ayşe ve Orhan Vural çiftinin en büyük çocuğu olan Elif, 2 yıldır uygun ilik bekliyordu. Doktorlar kısa süre önce Elif'e Amerika'da uygun ilik bulunduğunu ve bir ay içerisinde Antalya'da nakil olması gerektiğini bildirdi. Kızları Elif için uygun iliğin bulunması sevincini yaşayan Vural çifti, maddi sıkıntılardan dolayı tedaviyi yaptıramadı. İlik nakli için gereken 42 bin doların 39 bin dolarını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) karşıladı. Ancak geri kalan 3 bin doları ailenin karşılaması gerekiyor. Yaklaşık 9 bin TL'yi denkleştiremeyen aile, ilik hakkını kaybetmenin endişesini yaşarken, İhlas Haber Ajansı'nın "9 bin TL olmadığı için eriyor" haberi üzerine tekrar umutlandı. Haberin üzerine harekete geçen hayırseverler minik Elif'in 9 bin TL'lik ilik nakli ücreti ve 1 yıllık konaklama imkanını sağladı. 

Uygun iliğin bulunmasının yanı sıra gerekli paranın da denkleştirilmesi dolayısıyla çok mutlu olduklarını dile getiren Ayşe ve Orhan Vural çifti, seslerinin duyurulmasını sağlayan medya kurumlarına ve desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ettiler.

"OKUYUP DOKTOR OLMAK İSTİYORUM''
Son zamanlarda hastalığının şiddeti arttığı için, okula gidemeyen lösemi hastası Elif Vural (9), "En kısa zamanda iyileşip okuluma devam etmek istiyorum. Ben büyüyünce doktor olup, benim gibi hasta olan çocukları iyileştirmek istiyorum" demişti. Bu sabah kardeşleriyle vedalaşan küçük Elif, yola çıkmadan önce, "Dualarım ve dileklerim kabul oldu, çok mutluyum. Tedavimi olup iyileşeceğim ve yarım kalan okuluma devam edeceğim. Bana yardım eden herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Kemoterapi öncesi doktorların tavsiyesi üzerine saçları yavaş yavaş kesilerek kısaltılan minik Elif, 3 kardeşi ile vedalaşarak sabah saatlerinde Antalya'ya gitmek için yola çıkarken, ilik nakli ve sonrasındaki tedavi sürecinin 1 yılı bulacağı öğrenildi.  

ETİKETLER : Minik elif lösemi tedavi gaziantep antalya
Okumak İsterseniz -Diğer YAŞAM haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi