NGN’den Türkiye’nin en büyük veri merkezi

Türkiye’nin IT şirketlerinden NGN, İstanbul Tuzla’da Türkiye’nin en büyük veri merkezi “Star of Bosphorus”un yatırımını tamamlıyor. Uptime Enstitüsü Tier III tasarım ve tesis sertifikasına sahip olacak Star of Bosphorus ile sektörde önemli bir boşluğun doldurulma
Bu haber 2015-02-16 11:27:46 eklenmiş ve 740 kez görüntülenmiştir.

NGN bu veri merkezinde Türkiye’nin en büyük firmalarına, maliyetleri azaltan ve verimliliği artıran uçtan uca veri merkezi çözüm ve hizmetleri sunarak sektörde önemli bir boşluğu dolduracak.

Uçtan uca çözüm
Veri merkezi altyapısı ve operasyonları konusunda deneyimli uzmanlar ile Türk i?letmelerinin yüksek potansiyelini bir araya getirerek, kurumsal düzeyde veri merkezi hizmetleri sunacak olan Star of Bosphorus’ta NGN, danışmanlık, uygulama yönetimi, olağanüstü durum, yedekleme ve sürekliliği, veri depolama, sunucu sistemleri gibi geniş bir yelpazede hizmet verecek.

Türkiye’de Uptime Enstitüsü Tier III tasarım ve tesis sertifikasına sahip ilk “operatör bağımsız” ticari veri merkezi olacak olan Star of Bosphorus 16 MW toplam güce sahip olacak. Yaklaşık 24 bin metrekare kapalı alanda konumlanan merkezde, 2 binin üzerinde standart kabinetin iletimi gerçekleştirilecek.

Depreme karşı bilimsel önlem
Deprem riskini azaltmaya yönelik olarak tasarlanmış merkez, ülkenin en yüksek derecede fiziksel korumalı sunucu ve donanım barındırma özelliğiyle, güvenliği de maksimuma çıkarmayı hedefliyor. Merkezde, İstanbul’un bulunduğu deprem kuşağı gerçeği doğrultusunda, bu türde bir yatırımın vazgeçilmez faktörü olan sismik izolasyon; analiz, dizayn ve inşa süreçleri ile veri merkezinin müşterilerine vaadi olan ve uluslararası işletme kalitesinin çok önemli bir parçası olan operasyonel sürekliliği de eksiksiz bir şekilde sağlanacak.

Yerli danışmanlar ve uluslararası denetim firmalarının ortak çalışması ile gerçekleştirilecek sismik izolasyonda, lokasyonun analiz edilmiş sismik verileri doğrultusunda özgün bir dizayn ile tüm inşaat alanını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek sismik izolatörlü temel yapısıyla tesis, bu konuda ülkemizdeki sayılı yapılardan biri olacak.

ETİKETLER : NGN’den Türkiye’nin en büyük veri merkezi
Okumak İsterseniz -Diğer TEKNOLOJİ haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi