Yenimahalle'de 19 Mayıs

Ankara Yenimahalle’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.
Bu haber 2016-05-19 17:18:05 eklenmiş ve 492 kez görüntülenmiştir.

Milli Bayramların coşkusu Yenimahalle’de bir başka yaşanıyor. Yenimahalle Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına sabahın ilk saatlerinde başladı. Belediye binası önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Bayramlarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.
Çelenk törenine Başkan Yaşar’ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, ilçe yönetimi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, meclis üyeleri, birim müdürleri ve Yenimahalleliler katıldı.
ATA’NIN TOPRAĞI YAŞAR’A EMANET
Kutlamalar çerçevesinde 29 yıldır yapılan "Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu" da gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bahçesinden alınan toprağı İpsala Sınır Kapısı’ndan teslim alarak Ankara’ya getiren İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü sporcularını, Çiftlik Kavşağı’nda Başkan Yaşar karşıladı.
55 SAAT SÜREN MARATON
Sporcular adına konuşan Kulüp Başkanı Rıdvan Doğan, Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evden alınan toprağı 55 saat koşarak Ankara’ya getirdiklerini belirterek toprağı, Ulu Önderin kabrine dökülmek üzere Anıtkabir Komutanlığı’na teslim edeceklerini söyledi.
Kurtuluş Savaşı’na katılan herkesin anılarını yüreklerinde taşıyarak bu koşuyu gerçekleştirdiklerini ifade eden Doğan, Türk bayrağına sarılı toprağı öperek Yaşar’a emanet etti. Emaneti öperek devralan Yaşar da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün evinden alınan toprağı, Ata’nın başkent yaptığı Ankara’da karşılamaktan onur duyduğunu kaydetti.
Koşuyu gerçekleştiren sporculara çiçek de takdim eden Yaşar "Türkiye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının eseridir. Onların koyduğu ilkelere hep beraber sahip çıkacağız. Bu toprağı getirdiğiniz için sizleri kutluyorum" dedi.
Başkan Yaşar’a Türk atletizmine verdiği desteklerden dolayı, İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü Yönetim Kurulu tarafından teşekkür plaketi de verildi.

ETİKETLER : ankara başkent yenimahalle 19 mayıs kutlama
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi