Minik Polisler

Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi’nin minik üyeleri, Kızılay Kavşağı’nda trafik polisleri ile birlikte hem sürücülere hem de yayalara yönelik denetim yaptı.
Bu haber 2016-05-18 15:38:50 eklenmiş ve 643 kez görüntülenmiştir.

Özellikle trafik kurallarına uyulması konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesini amaçlayan trafik denetimleri sırasında minik trafikçiler, yaya ve araç sürücülerine çeşitli uyarılarda bulundu. Başkent’te araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu Kızılay Kavşağı’ndaki denetimlerinde; ellerinde megafon ve dövizler bulunan polis kıyafetli minikler; vatandaşlardan büyük ilgi gördü. “Trafik kurallarına uyun, sevdiklerinizi yanınızda bulun”, “Kuralsız trafik, notasız müziğe benzer” yazılı dövizleriyle denetim yapan 18 miniğin neşeli tavırları, renkli görüntüler oluşturdu.
İki ayrı ekip halinde yapılan denetimlerde bir grup megafon ve araç anonslarıyla kırmızı ışıkta geçen veya kırmızı ışık yanarken caddeye inen yayaları uyarırken, karşıdan karşıya geçişlerde sağ tarafın kullanılması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca yayalara “Yayalar için güvenli geçiş yerlerinden üç tanesini sayabilir misiniz? (alt geçit-üst geçit, trafik polisinin olduğu yerler, trafik ışıklarının olduğu yerler, yaya geçitleri, okul geçitleri)” gibi sorular sorarak, bilgilendirici açıklamalarda bulundular.
Sürücüleri denetleyen grup ise, “Doğru takılmış bir emniyet kemeri yüzde kaç hayat kurtarır? (yüzde 60)” gibi soruları yöneltirken, tüm sürücülere araç kokusu ve araç içi mini uyarı levhası hediye etti.
Kendilerine yardımcı olan minik polislere tebessümle yaklaşarak, tüm sorularını ve uyarılarını dikkate alacaklarını kaydeden yayalar ve sürücüler de denetimler için teşekkür ettiler ve hatıra fotoğrafları çektiler.

ETİKETLER : Minik Polis Büyükşehir Ankara Yayalar Trafik
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi