Bahçeli: Gezi Olaylarının Bir Kopyası

MHP’deki muhalifleri sert sözlerle eleştiren Bahçeli, "Pazar günü yaşananlar bir ortaoyunu, Gezi olaylarının bir kopyasıdır" dedi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızının düğününe katıldığı için eleştirilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a da destek verdi.
Bu haber 2016-05-17 11:01:09 eklenmiş ve 624 kez görüntülenmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Gündeminde PKK, IŞİD ve ‘paralel yapı’ olarak adlandırılan Gülen Cemaati’yle mücadele, milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılması ve Başkanlık sistemi tartışmaları vardı. Bahçeli, MHP’deki muhalifleri sert sözlerle eleştirdi.

'Koray Aydın, aralarındaki tek ülkücü'

Grup konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, adaylardan Koray Aydın’ın diğer aday Meral Akşener hakkındaki sözleri için, “Ülkü Ocakları’ndan yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Tek ülkücü kendisidir. Tebrik ediyorum” cevabını verdi. Bahçeli, muhaliflerin 900 imza topladığı yönündeki iddiası hakkında “Basının imzalara bakmasını tavsiye ederim. 900’ü buldularsa mesele bitmiştir” dedi.

'Gezi olaylarının kopyası'

Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasından öne çıkan sözleri şu şekilde:

“Sözlerim sanal kahramanlara, paralel kuluçkasına yatıp tavşan çıkarma sevdalısı olan nankörleredir. Pazar günü yaşananlar bir ortaoyunu, Gezi olaylarının bir kopyasıdır. Milliyetçi ülkücü hareketi Gezivari provokasyonlarla kullanma çabasında olanlar, baltayı taşa vurmuşlardır. Bu tehlikeli girişimler ateşle oynamaktır, gereği yapılacaktır."

"Hayatlarında lehimize olacak şekilde en ufak hakkı geçmemiş ne kadar yazar çizer, aydın varsa MHP ile yatıp kalkmakta, sürekli olağanüstü kurultay falı açmaktadır. Nazlanmadan ılıyanlar, uslanma bilemeyen edepsiz kaçaklar, İmralı canisine avukatlık yapanlar sürekli ‘değişim’ demektedir.”

"Bırakın Yargıtay kararını versin. Bu acele niye? MHP’yi karıştırma sözü kimlere verilmiştir? Bizi birbirimize düşürmek isteyenler bilsinler ki, ülkücülerin de bir sabrı vardır."

‘Dokunulmazlık en geç Cuma bitmeli’

Bahçeli, milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili “Dokunulmazlık konusu en geç Cuma günü bitmeli. Dokunulmazlık görüşmelerinde tam kadro yerimizi alacağız” ifadelerini kullandı.

 ‘İç savaşa atıf kabul edilemez’

MHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki polemiğe de değindi:

“Siyasi ahlâk ve üslup bozuklukları ülkeyi krize sürüklüyor. Ana muhalefet lideri ‘Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz’ demiş, Almanya dönüşü tekrar kan ve kavgadan bahsetmiştir. Cumhurbaşkanı da tehlikeli polemiği derinleşmiştir. Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmaların iç savaşa atıf yapması kabul edilemezdir.

Bizim açımızdan başkanlık sistemi doğru ve isabetli bir tercih değildir. Ancak biz meşru çizgiden taşmaya sıcak bakmayız. Rejim ve sistemle ilgili son söz 29 Ekim 1923’te söylenmiştir. Mevcut sistemi revize etmeliyiz, yeni sistem tartışmalarıyla enerjimizi tüketmeye kimsenin hakkı yoktur.”

‘Genelkurmay Başkanı'nı hedef tahtası haline getirmek, terbiyesizlik’

Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye’nin düğününe katılmasına yönelik eleştirilere de tepki gösterdi:

“Cumhurbaşkanı’nın kızının nikâhına katılan Genelkurmay Başkanı’nın eleştirilmesinin hiçbir haklı tarafı yoktur. Şehitlere Fatiha okumak aklına bile gelmeyen sanal ortam cengâverlerinin aklına uyulması, teröristlerin değirmenine su taşımak anlamına gelecektir. Görevini oldukça iyi yapan Sayın Akar’ı hedef tahtası haline getirmek, terbiyesizliktir.”

19 Mayıs’ı hatırlatan Bahçeli, ‘terörle mücadele’nin önemini de vurguladı:

“IŞİD’in 19 Mayıs’ta saldırı planları yaptığı, güvenlik birimlerine bildirilmiştir. IŞİD saldırılarına karşı tedbirler süratle ve eksiksiz alınmalı. PKK terör örgütü de ara vermeden kan dökmeye devam etmektedir. Türk devleti ve Türk milleti PKK, IŞİD ve paralel etiketli kenelerin üstesinden gelecek;  19 Mayıs ruhuyla hepsini birden yıkacaktır.”

ETİKETLER : Devlet Bahçeli MHP gezi olayları
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi