Altınköy Bu Hafta Sonu Yine Dopdolu

ALTINDAĞ'da köy Hayatının tüm güzelliklerini, gelenekleriyle birlikte şehre taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, düzenlediği etkinliklerle ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.
Bu haber 2016-05-14 17:05:34 eklenmiş ve 891 kez görüntülenmiştir.

ANKARA ALTINDAĞ'da köy Hayatının tüm güzelliklerini, gelenekleriyle birlikte şehre taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, düzenlediği etkinliklerle ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Ziyaretçilerine Türk gelenek ve göreneklerini daha yakından tanıma, köy hayatının inceliklerini yerinde görme imkanı sunan Altınköy Açık Hava Müzesi, kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarıyor. Altınköy etkinlikleri en çok çocukların ilgisini çekiyor.
Altınköy Açık Hava Müzesi'nde, bu hafta sonu kaval yapımı, mozaik yapımı, buğday sapı örücülüğü, semer yapımı, keçe yapımı ve topaç yapımı etkinlikleri var. Siz de bu hafta sonu Altınköy'e gelerek bu güzel etkinliklere katılabilir, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanat dallarımızı tanıyabilir ve bu sanat dallarının en iyi temsilcileriyle tanışabilirsiniz. 
ALTINKÖY HEM EĞLENCELİ, HEM DE ÖĞRETİCİ
Altınköy Açık Hava Müzesi'nde bu hafta sonu geçmişi insanlık tarihi kadar eski üflemeli ilk çalgılardan olan kavalın yapımı ve üflemesini canlı olarak görebilir, kalıcı ve dekoratif bir uygulama olan mozaik yapımını izleyebilir, geçmişten günümüze devam ederek süren 'Buğday sapı örücülüğü' sanatına şahit olabilirsiniz. Ayrıca, hayvancılıkta önemli bir yeri olan, at, katır, eşek, deve gibi yük taşıyan hayvanların sırtına konulan bir araç olan semerin yapım aşamalarını yakından görme imkanı bulabilir, keçe üretimini ve çok özel örneklerini görebilir ve unutulmaz çocuk eğlencesi topaç yapımını izleyebilir ve topaç çevirerek çocukluk yıllarına geri dönebilirsiniz. Üstelik tüm bu sanat dallarını çocuklara da tanıtarak, keyifli anlar yaşayabilirsiniz. 
Tüm bu etkinlikleri kaçırmamak için, bu hafta sonunda 10:00-12:00, 14:00-16:00 ve 17:00-19:00 saatleri arasında Altınköy Açık Hava Müzesi'ne gelebilirsiniz.
TÜM ÇOCUKLARIMIZI ALTINKÖY'E DAVET EDİYORUM
Altınköy'ün özellikle çocuklar için çok önemli bir eğlenme ve öğrenme yeri olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Çocuklarımız burada doğal hayatın tüm geleneklerini, köy hayatının tüm güzelliklerini ve yurdumuzun çeşitli yörelerinin etkinliklerini görebiliyor. Ayrıca pek çoğunu da yaşama imkanı buluyor. Tüm çocuklarımızı Altınköy'deki bu güzellikleri yakından görmeye davet ediyorum" dedi.

ETİKETLER : ankara altındağ altınköy
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi