MHP' de Neler Oluyor ?

MHP'de (Milliyetçi Hareket Partisi) muhaliflerin, olağanüstü kurultayın engellenmesine dair mahkeme kararına itirazı kabul edildirken, MHP Genel Merkez yönetimi ihtiyati tedbir kararının sürdüğünü ve bu durumda 15 Mayıs'ta kurultay yapılamayacağını söyledi.
Bu haber 2016-05-13 18:30:22 eklenmiş ve 808 kez görüntülenmiştir.

Muhalifler, olağanüstü kurultayın önünde engel teşkil eden ihtiyati tedbir kararının kaldırılması durumunda 15 Mayıs Pazar günü kurultay gerçekleştireceklerini açıklamıştı.

İki mahkemeden 'iki farklı karar'

Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğü'nün MHP'de olağanüstü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti.

Muhalifler Sinan Oğan ve Meral Akşener kurultayın yapılacağını açıkladı.

 

 

Image copyright

 

 

Ancak ajanslar, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi olağanüstü kurultay için yeni bir tedbir kararı aldığını bildirdi.

MHP Genel Merkezi'nde parti avukatı Yücel Bulut tarafından yapılan açıklamada ise, ihtiyati tedbir kararının yürürlükte olduğu ve bu durumda kurultayın yapılamayacağı belirtildi.

MHP Genel Merkez avukatı: Hakimi HSYK'ya şikayet edeceğiz

Bulut, Gemerek'teki mahkemenin yeni bir karar almadığını, mevcut ihtiyati tedbir kararının devam ettiğine dair tespitte bulunduğunu söyledi.

Bulut şu açıklamalarda bulundu:

"Ankara 25. İcra Müdürlüğü'nün ihtiyati tedbir kararını uygulamanın tek yolu icra müdürlükleri değildir. İhtiyati tedbir kararları ayaktadır.

"15 Mayıs'ta kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir.

 

 

Image copyright

 

 

"Ankara 2. İcra Mahkemesi hakimi hakkında HSYK'ya gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir."

Bulut, kurultayın fiili olarak gerçekleştirilmesi ihtimaline karşı Ankara Valiliği'ne ihtiyati tedbir kararlarının geçerli olduğuna dair başvuruda bulunduklarını ve kurultayın fiili olarak yapılması durumunda güvenlik önlemlerinin alınacağını söyledi.

Akşener ve Oğan'dan açıklama

MHP Genel Merkezi'ndeki açıklama ardından Meral Akşener ve Sinan Oğan'dan yeni açıklamalar geldi.

Akşener Twitter'da, "Olağanüstü Kongremiz, Ankara Anadolu Otel Esenboğa kongre salonunda 15 Mayıs 2016 günü saat 10.00'da yapılacaktır" açıklaması yaptı.

Sinan Oğan da "Pazar günü Allah nasip ederse kurultayı yapacağız. Kurultayımızın önünde hiçbir engel yok. Delegelerimizi hukuk içerisinde kalarak kurultayımızı yapmaya davet ediyorum" dedi.

 

 

 

 

Oğan NTV televizyonunda yaptığı açıklamada, "Öncelikle Gemerek Mahkemesi'nin hakimine bakmak lazım. Telefon talimatıyla yeni bir karar çıkarmaları anlaşılır değil" diye konuştu.

Oğan Ankara'daki iki mahkemenin aldığı kararların Gemerek Mahkemesi'nin üzerinde olduğunu savundu ve "Bu, kaymakamın aldığı kararı muhtarların bozması demek" ifadelerini kullandı.

Gemerek Hakimi tarafından, "ülkücü iradenin çiğnendiğini söyleyen Oğan, "Genel Merkez'in tüzükteki bir maddeyi değiştirme talebini Gemerek Mahkemesi'nin kararına sarılarak engelemesini anlamak mümkün değil. Biz polise, askere, jandarmaya yazdık, polis marifetiyle kurultay yaptırmayacağız diyorlar" dedi.

Adalet Bakanlığı'nın icra hakimliklerine "böyle bir karar almayın" diye yazı gönderdiğini söyleyen Sinan Oğan "Talimatla işleyen bir hukuk sisteminden bahsediyoruz" dedi.

Muhalifler ortak karar almıştı

Genel başkan adayları, kurultay sürecine ilişkin tedbir kararının kaldırılması durumunda kurultayı hafta sonu yapacaklarını söylemişti.

 

 

Image copyright


 

 

Adaylar Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ile Ümit Özdağ Perşembe günü bir araya gelerek kurultay süreciyle ilgili ortak bir karar almıştı.

Adaylar, olağanüstü kurultay süreciyle ilgili mahkeme tarafından verilen tedbir kararına şikâyetlerinin Cuma mesai bitimine kadar kabulü halinde kurultayı hafta sonu gerçekleştireceklerini belirtmişlerdi.

Geçtiğimiz günlerde Yargıtay'dan yapılan açıklamada ise MHP'nin olağanüstü kongreyi toplaması kararının temyiz incelemesinin bu ay içerisinde tamamlanacağı belirtilmişti.

ETİKETLER : MHP kurultay belirsizliği kongre
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi