Türk mermeri dev proje için görücüye çıkarıldı

İstanbul'da inşası devam eden 3. Havalimanı projesinde kullanılacak Türk mermerleri incelendi.
Bu haber 2016-05-08 18:17:46 eklenmiş ve 567 kez görüntülenmiştir.

İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu'nun “3. havalimanında yüzde 100 Türk doğal taşı kullanılsın” önerisi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 150 yerli mermer üreticisi ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) binasında bir araya gelen İstanbul Grand Airport'un (İGA) yetkilileri, 81 ilden gelen 350 çeşit taşı tek tek kontrol etti.

ÜLKE EKONOMİSİ VE TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ

Toplantıda konuşan Başkan İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, 3. havalimanının Türkiye'nin milli projesi olduğuna dikkat çekerek, bu projede yerli kaynakların kullanılmasının hem ülke ekonomisi, hem de tanıtımı için büyük önem taşıdığını belirtti.

Konuyu başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasilere ve havalimanı inşaatını ve işletmesini gerçekleştirecek olan İGA'nın ortaklarına birebir anlattığını belirten Kahyaoğlu, “Biz, geleceğin Türkiye'sinde, dünyanın en büyük havalimanı olacak olan 3. havalimanında yer almak istiyoruz. Taşımızı, gelecek nesillere taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"YERLİ FİRMALARLA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon konsorsiyumu tarafından kurulan icracı ve imtiyaz sahibi şirket olan İGA'nın CEO Danışmanı İrfan Gündüz, konuşmasında üçüncü havalimanı ve inşaatı ile ilgili rakamları paylaştı.

Üçüncü havalimanının dünyanın en büyük havalimanı olacağını belirten Gündüz, “Dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz. Bu yüzden de sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın gözü üzerimizde. Dünya ekonomisinin sıkıntılı zamanlar yaşadığı bu günlerde böyle bir projeyi gerçekleştiriyor olmak çok önemli. Bu bir bayrak proje. Dolayısıyla da bu projede yerli kaynaklar ve firmalarla devam etmek istiyoruz. Çünkü zamanla yaşıyoruz. Kalite ve diğer konuların dışında yerli kaynaklarla çalışmak istememizin nedenlerinden biri de zaman. Hız, bizim için çok önemli” dedi.

ETİKETLER : Türk Mermeri Havalimanı Yerli Firma Cumhurbaşkanı
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi