Şoförsüz Taksiler Yolda

General Motors, taksi şirketi Uber’in rakiplerinden Lyft ile işbirliğine giderek Chevrolet Bolt modellerini şoförsüz taksiye dönüştürmeye karar verdi.
Bu haber 2016-05-06 17:08:03 eklenmiş ve 635 kez görüntülenmiştir.

Kendi kendine giden elektrikli taksilerin çok yakında yollara çıkacağı düşünülüyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre Amerikalı şirket General Motors ve "paylaşım ekonominin” oluşturduğu taksi şirketi Lyft işbirliğine giderek Chevrolet Bolt modellerini şoförsüz taksiye dönüştürmeye karar verdi. Gazete bu hizmetin bu sene içinde başlayabileceğini duyurdu.

İlk denemelerin yapılacağı kentin ismi açıklanmadı.

GM'in Lyft projesine 500 milyon dolarlık yatırım yaptığı ve bu kararın Uber taksi uygulamasını zorlayacak bir hamle olduğu düşünülüyor. GM aynı zamanda 2 yıldır kendi kendine giden araba teknolojisi üzerinde çalışan San Francisco merkezli Cruise Automation şirketini 1 milyar dolara satın almayı planlıyor.

Anlaşmanın aynı zamanda GM'in Bolt'u satabilmesi için bir yöntem olduğu düşünülüyor. Wall Street Journal, elektrikli otomobil pazarının bu sene zayıf olduğuna dikkat çekiyor.

Proje aynı zamanda GM'in, Silikon Vadisi'nin sürücüsüz otomobil girişimlerine yetişme çabası. Hem Tesla hem de Google'ın yan şirketi olan Alphabet Inc. yıllardır bu teknoloji üzerinde çalışıyor.

Lyft de Pittsburg'deki araştırma merkezinde sürücüsüz araçlar üzerinde çalışıyor. Wall Street Journal, şirketin 2020'de kendi kendine giden araçları filosuna katmayı umduğunu belirtti.

Şoförsüz araçların gelişiminin yasal düzenlemeler, sigorta ve tazminat yükümlülükleriyle ilgili belirsizlikler yüzünden yavaş ilerlemesi bekleniyor.

Lyft, bu zorlukların üzerinden gelebilmek için araçlarda acil durumda müdahale edebilecek şoförleri bulundurmayı sürdüreceğini söylüyor.

ETİKETLER : Taksi Şöför GM
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi