BBP'yi genel seçimlerde Meclis'e sokacak taktik!

2015 genel seçimleri için ittifak görüşmeleri yapan BBP'den yüzde 10 barajı taktiği. BBP genel seçimler sonrası Anayasa Mahkemesi'ne gidebilir.
Bu haber 2015-02-17 14:31:04 eklenmiş ve 672 kez görüntülenmiştir.

2015 Genel Seçimler 'i için geri sayım başladı. Ankara kulisleri ise muhafazakar-milliyetçi partiler arasındaki ittifak arayışlarını konuşuyor.

En bomba kulis ise BBP'den geldi. BBP Sivas ve Kahramanmaraş gibi oy potansiyeli yüksek illerde parti olarak seçime girme kararı aldı. Kararın nedeni ise yüzde 10 ‘il barajı’nın geçildiği seçim bölgelerinde Anayasa Mahkemesi’nin ülke barajının altında kalınmış olsa da ‘bireysel hak ihlali’ yapıldığı kararı alarak parti adaylarına TBMM yolunu açması.

Radikal'in haberine göre, Pazar günü MKYK’sını toplayan ve muhtemel ittifaklarda sürekli adı geçen partilerden BBP mevcut durumda seçime parti olarak girme kararını sürdürüyor. Eski genel başkanı Yalçın Topçu’nun AK Parti’ye transfer olduğu partide, Sivas ve Kahramanmaraş gibi oy potansiyeli yüksek illerde seçime bağımsız adaylarla girme fikri ise rafa kalkmış durumda.

YÜZDE 10’U ANAYASA MAHKEMESİ’NDE AŞMA PLANI

‘İttifak’ ihtimali tamamen ortadan kalkmasa da bağımsız adaylardan vazgeçtiği belirtilen partide bunu gerekçesi olarak yüzde 10 ‘il barajı’nın geçildiği seçim bölgelerinde Anayasa Mahkemesi’nin ülke barajının altında kalınmış olsa da ‘bireysel hak ihlali’ yapıldığı kararı alarak parti adaylarına TBMM yolunu açması. Parti kaynakları böyle bir durumun gerçeklemesi olasılığının ciddi olarak değerlendirildiğini ve seçim çalışmalarında seçmene de anlatılacağını belirtiyor.

ETİKETLER : BBP'yi genel seçimlerde Meclis'e sokacak taktik
Okumak İsterseniz -Diğer SİYASET haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi