Binali Yıldırım: Türküz ve bununla gurur duyuyoruz

İzmir'de açılış yapan Binali Yıldırım, "Türk milleti dünyada hem esaret altına girmeyen hem de esaret altına almayan tek millettir" dedi.
Bu haber 2016-04-24 13:47:08 eklenmiş ve 579 kez görüntülenmiştir.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi açılış ve görüşmeler için İzmir’in ilçeleri Bayındır ile Ödemiş’e geldi. Günün ilk programında Yıldırım, Bayındır’da bulunan Hacı Sinan Camisi ve Külliyesinin açılışında yer aldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekillerinin yanı sıra açılışa halk yoğun ilgi gösterdi.

"GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKAMAYAN GELECEĞİ İNŞA EDEMEZ"

Açılışta konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bayındır, Osmanlı’nın da has bahçesi olmuş bir belde. Bayındır’a geldiğimde kendimi öz yuvamda hissediyorum. Bugün Hacı Sinan Camisi ve Külliyesinin açılışını yapıyoruz. Geçmişine sahip çıkamayan millet geleceğini inşa edemez. Bunlar bizim başarı öykülerimizdir. Hacı Sinan Camisi külliyesi ile birlikte ortaya çıkarıldı. Bir hamam var orayı da külliyeye katacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Bununla da yetinmeyip tarihimize kültürümüze olan saygımız nedeni ile Hacı İlyas Camisinin de çevresini açacağız. Bıyıklar Camisinden çevresini açıp orayı da gül bahçesine açacağız. Bir yandan Bayındır’ın geleceğe yönelik hizmetlerini birer birer gerçekleştirirken, diğer yandan da Bayındır’ın geçmişini en iyi şekilde yaşatacağız." dedi.

"BAZILARI TÜRKÜM DEMEKTEN İTİNA EDİYOR"

Anadolu istilasının İzmir’den başladığını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkiye’nin bağımsızlığı yine İzmir’de tamamlandı. İzmir Türkiye’nin özelidir. Bazıları Türküm demekten itina ediyor. Bu milletin içinde herkes var. Niye Türklükten bu kadar itina ediyorsunuz. Türküz, Türk milletiyiz ve bununla da gurur duyuyoruz. 36 farklı meşrep 50 kökenden herkesin bir olarak kardeşçe yaşadığı bir yerden bahsediyoruz. Bizim kökenimizde zulüm ve sömürgecilik yok. Bizim tarihimizde bağımsızlıktan taviz yok. Esaret altına girmeyen dünyada iki millet var. İngilizler ve Türkler. Ama Türkler hem esaret altına girmeyen hem de kimseyi esaret altına almayan tek millettir."

"3 MİLYON İNSANI BAĞRIMIZA BASTIK"

Suriye’den kaçan sığınmacılara sahip çıktıklarını da belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Üç milyon insanı bağrına basmış bir milletiz. Yaşam hakkı en mukaddes haktır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Osmanlı bu ilke ile üç kıta da hükümdarlık yaptı. Masumları mağdurları kardeşçe bir arada yaşattı. Osmanlının torunlarına da bu hoşgörü yakışır. 2002’de yola çıkarken, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek yola çıktı. Fatih Sultan Mehmet, nasıl gemilerini karadan geçirdiyse onun torunları da Recep Tayyip Erdoğan’da trenleri denizin altından geçirdi. Görevi devralan başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu ile beraber işimize hız kesmeden devam edeceğiz."

ETİKETLER : izmir binali yıldırım ulaştırma denizcilik bakan Türk
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi