EURO 2016 İçin Kimyasal Saldırı Tatbikatı

Fransa'nın ev sahipliği yapacağı EURO 2016'ya az bir süre kala, terör saldırısı olasılıklarına karşı tatbikat düzenlendi.
Bu haber 2016-04-05 23:43:44 eklenmiş ve 533 kez görüntülenmiştir.

Fransa'nın ev sahipliği yapacağı 2016  Avrupa  Futbol Şampiyonası'na az bir süre kala, terör saldırısı olasılıklarına karşı güvenlik önlemleri artırılıyor. Saint-Etienne Stadı'nda kimyasal saldırı,  Bordeaux kentinde ise bombalı saldırı olasılığına karşı tatbikat düzenlendi.

SALDIRI TATBİKATI DÜZENLENDİ

Şampiyona sırasında grup maçlarına ev sahipliği yapacak olan Saint-Etienne Stadı'ndaki tatbikata, itfaiye erleri, sağlık ve güvenlik görevlileri katıldı. Kimyasal saldırı olasılığına karşı sorumlu birimler arası eş güdüm ve koordinasyonun sınandığı tatbikat, insansız hava aracından düzenlenen bir kimyasal saldırı senaryosu üzerinde gerçekleştirildi.

75 TATBİKAT YAPILACAĞI DUYURULMUŞTU

Tatbikatla ilgili ayrıntılı bilgiler ise basınla paylaşılmadı. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak  Bordeaux kentinde de bombalı saldırı olasılığına karşı bir tatbikat düzenledi. Bu tatbikatı, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Sağlık Bakanı Marisol Tourane de izledi. İçişleri Bakanı Cazeneuve, geçen ay düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele kapsamında önemli bir kısmı  Avrupa  Futbol Şampiyonası öncesinde olmak üzere 75 tatbikat yapılacağını duyurmuştu.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ HER YERDE OLMALI" DENMİŞTİ

ransa'ya yönelik terör tehdidinin hala çok yüksek olduğunu kaydeden Bernard Cazeneuve, "Olası toplu cinayetler ve saldırılara karşı güvenlik güçleri, ülkenin her yerinde her zaman hazır durumda olabilmeli" diye konuşmuştu.

10 FARKLI KENTTE DÜZENLENECEK

Fransa, 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde 10 farklı kentteki statlarıyla 2016  Avrupa  Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi