Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı: Biberiye

İtalyan La Sapienza Üniversitesi, biberiyenin sağlıklı ve uzun yaşamdaki etkilerininin izini sürdü.
Bu haber 2016-04-05 23:30:25 eklenmiş ve 665 kez görüntülenmiştir.

talyan  La Sapienza Üniversitesi, bir balıkçı köyünündeki sakinlerin uzun ve sağlıklı yaşam sırlarının peşine düştü ve biberiye üzerine yoğunlaştı. Biberiyenin uzun yaşama katkı sağlayan metabolik etkileri üzerine daha önce yapılmış araştırmalar mevcut.

UZUN YAŞAMIN SIRRI ACCIOROLI KÖYÜNDE

İtalyan  La Sapienza Üniversitesi, biberiyenin sağlıklı ve uzun yaşamdaki etkilerininin izini sürdü.  İtalya'daki bir balıkçı köyününün sakinlerinin uzun ve sağlıklı yaşamasının nedenlerini araştıran üniversiteye göre, köylülerin sağlıklı ve uzun yaşamasınının nedeni biberiye olabilir.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Campania bölgesinde yer alan, yaklaşık 1000 kişilik bir nüfusa sahip Acciaroli köyünde 100 yaşın üzerinde 100'den fazla insan yaşıyor. Acciaroli'deki bu 100 kişi ile, köyün yakınlarında yaşayan 100 yaşını aşmış diğer 200 kişi daha ABD'li ve İtalyan bilim insanlarının dikkatini çekti.

ARAŞTIRMA 300 İTALYAN ÜZERİNDE YAPILDI

ABD'deki  California Üniversitesi ile  Roma'daki  La Sapienza Üniversitesi, bu 300 İtalyan üzerinde araştırma yapmaya başladı.  California Üniversitesi, araştırmayı internet sitesinden " Uzak İtalyan köyü, sağlıklı yaşlanmanın sırlarını barındırıyor olabilir" başlığıyla duyurdu.

California Üniversitesi, ABD'de yaş ortalaması 78 olsa da 100 yaşını geçenlerin oranının ancak yüzde 0.02'ye ulaştığını, Acciaroli'de ise 100'lüklerin genel nüfusa oranının kat kat yüksek olduğunu vurguladı.

SİGARA VE KİLOYA RAĞMEN SAĞLIKLI YAŞIYORLAR

Araştırmacılar, Acciaroli köyünün yaşlılarının, birçoğu sigara içmesine ve kilolu olmasına rağmen sağlıklı bir şekilde yaşlandığına da dikkat çekti. Köy halkı arasında kalp hastalıkları ve Alzheimer riskinin de ortalamanın altında olduğu belirtildi.  California Üniversitesi  San Diego Tıp Fakültesi'nden Prof. Alan Maisel, köy halkının  Akdeniz diyetiyle beslendiğini ve bol miktarda biberiye tükettiğini söyledi.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer YAŞAM haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi