ABD'de Pes Etmiyor! Eğit-Donat Programına Tekrar Başladı

ABD, geçtiğimiz yıl fiyaskoyla sonuçlanan, Suriyeli muhalifin eğitilmesi için yürütülen ancak ara verilen eğit-donat programının yeniden başlatıldığını belirtti.
Bu haber 2016-04-02 19:21:53 eklenmiş ve 598 kez görüntülenmiştir.

ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD'e karşı mücadele kapsamında bir grup Suriyeli muhalifin eğitilmesi için yürütülen ancak geçen yıl ara verilen eğit-donat programının yeniden başlatıldığını belirtti.

ABD AYRINTI VERMEDİ

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Amerikalı Albay Steve Warren, Pentagon'daki gazetecilerin sorularınıBağdat'tan video konferans yoluyla yanıtladı.

Warren, daha önce de denenen ancak ara verildiği açıklanan eğit-donat programının yenisi kapsamında "onlarca" Suriyeli muhalif savaşçıya bugünlerde eğitim verildiğini söyledi. Eğitimin nerede ve kimlere verildiği hakkında ayrıntı paylaşmayan Warren, "grubun nispeten küçük" olduğunu söylemekle yetindi.

 

ABD'Lİ YETKİLİLER TÜRKİYE'DE VERİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Pentagon eğitimin nerede verildiği konusunda sessiz ancak Reuters'a konuşan ABD'li yetkililer eğitimin Türkiye'de verildiğini açıkladı. Başarısızlıkla sonuçlanan ilk eğitimin adresi Kırşehir'deki askeri üstü.

İŞE YARARSA DEVAM, YARAMAZSA YENİDEN DEĞİŞECEK

Albay Warren, yeni program çerçevesinde muhalif gruplara topluca eğitim verilmediğini, her birlikten birkaç kişinin eğitime alınıp tekrar birliklerine gönderileceğini, böylece diğerlerinin eğitim almış kişiden faydalanacağını belirtti.

Warren, "Eğer program işe yararsa daha fazlasını düzenleyeceğiz. İşe yaramazsa yeniden değiştireceğiz" dedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, yaklaşık bir ay önce Kongre'deki bir oturumda yaptığı konuşmada, programın devam ettirileceğini söylemişti.

EKİM AYINDA DURDURULMUŞTU

ABD Savunma Bakanlığı, geçen yıl 500 milyon dolar bütçe ayırarak IŞİD ile mücadelede ılımlı Suriyeli muhalifler için eğit-donat programına başlamıştı. Ancak az sayıda muhalif savaşçı bu eğitimi almış, programın ekim ayında başarılı olmadığı için durdurulduğu açıklanmıştı.

EĞİT-DONAT FİYASKOSU

ABD'nin Suriyeli muhalifleri bölge ülkelerinde silahlandırıp eğiterek Suriye'de IŞİD'e karşı savaştırma planı büyük darbe yemişti. Türkiye'den giren 54 kişilik ilk grubun yaklaşık yarısı El Kaide'nin uzantısı El Nusra'ya esir düşmüş, diğerleri de ya öldürülmüş ya da kaçmıştı. Sağ kurtulanlar ise Halep'te PYD'nin kontrolündeki Afrin bölgesine sığınmıştı.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi